Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Oι παραγωγοί κατήργησαν τους μεσάζοντες!!!

Πατατοπαραγωγοί αποφάσισαν να πάρουν την ζωή και το προιόν του μόχθου τους στα χέρια τους καταργώντας στην πράξη τους μεσάζοντες.

Πιο συγκεκριμένα, οι παραγωγοί της περιοχής του Νευροκοπίου εδώ και καιρό κατήγγειλαν τη στάση των μεσαζόντων που ζητούσαν σε εξευτελιστικές τιμές τα αδιάθετα προϊόντα ενώ ταυτόχρονα επέμεναν να εισάγουν από το εξωτερικό καταδικάζοντας τους Έλληνες παραγωγούς στη φτώχεια και τους καταναλωτές στη μόνιμη ακρίβεια.Έτσι η "ευλογημένη" φετινή χρονιά για την πατάτα κατέληξε σε κολαστήριο για τους παραγωγούς της που έβλεπαν τα προϊόντα τους να σαπίζουν σε αποθήκες.

Όμως όλα αυτά μέχρι και σήμερα....

Με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας και ύστερα από συνεννόηση με τους παραγωγούς Νευροκοπίου είκοσι τέσσερεις τόνοι ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ πατάτας  πωλήθηκαν σε 530 οικογένειες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Κατερίνης σε τιμή κόστους (0,25 ευρώ το κιλό),

Μάλιστα οι παραγγελίες είχαν γίνει μέσω του site της οργάνωσης, ένας από τους στόχους της οποίας είναι να παραμεριστούν οι μεσάζοντες, ώστε να προμηθευτεί το καταναλωτικό κοινό γεωργικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές. Η παράδοση του προϊόντος πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, και με απόλυτη τάξη, στο χώρο πάρκινγκ του δικαστικού μεγάρου Κατερίνης.

Ακόμη η συγκριμένη πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας είχε ως αποτέλεσμα γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Κατερίνη να κατεβάσει, προ ημερών, την τιμή της πατάτας Νευροκοπίου στα 0, 34 ευρώ το κιλό, γεγονός, που όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος της Ομάδας, Ηλίας Τσολακίδης, «δείχνει ότι υπάρχουν αντιδράσεις προς όφελος των καταναλωτών».

Η εκμετάλλευση του Διαδικτύου ως μέσο αποδιαμεσολάβησης προς όφελος των πολιτών είτε αυτοί είναι καταναλωτές είτε είναι παραγωγοί ειδικά σήμερα την εποχή της κρίσης είναι κάτι παραπάνω απο επιβεβλημένη. Όπως εξίσου επιβεβλημένη πρέπει να θεωρείται και η αναδιάταξη του πρωτογενούς τομέα στη βάση αγροτικών, συνεταιριστικών επιχειρήσεων, που θα θα λειτουργούν δημοκρατικά αλλά και επιχειρηματικά σε άμεση συνάρτηση με το καταναλωτικό κίνημα.

Η σύμπραξη παραγωγών και ενεργών πολιτών στην Κατερίνη αποτελεί ενά θετικό βήμα, μια πρώτη νίκη απέναντι στο χρόνιο παρασιστισμό των αεριτζήδων....

Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου