Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Αλλαγή στη Γαλλία σημαίνει Αλλαγή στην Ευρώπη και την Ελλάδα!!!

του Γιώργου Ζαμπάρα
μέλους Νεολαίας Πα.Σο.Κ. Γλυφάδας

Ο Φρανσουά Ολάντ γεννήθηκε στην πόλη Ρουέν του Σεν-Μαριτίμ, στις 12 Αυγούστου του 1954. Έκανε σπουδές επιχειρήσεων στη διάσημη HEC του Παρισιού (HEC Paris ή Ecole des Hautes Etudes commerciales de Paris), στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού (Sciences Po) και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας (ΕΝΑ). Εργάστηκε στο γαλλικό Ελεγκτικό Συνέδριο (Cour des comptes).
Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ηττηθείσα την πρώτη Κυριακή των προκριματικών εκλογών των Σοσιαλιστών, αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τον Φρανσουά Ολάντ.
Σύντροφοι, από τη δεκαετία του '70 (γνωρίστηκαν στην ΕΝΑ), δεν παντρεύτηκαν ποτέ, αλλά απέκτησαν τέσσερα παιδιά.Από το 1997 έως το 2008 ήταν επικεφαλής των Γάλλων Σοσιαλιστών, πριν τον διαδεχθεί η Μαρτίν Ομπρί, ενώ αποτελεί πιστό υπηρέτη του Σοσιαλιστικού κόμματος (PS) από τα χρόνια του Φρανσουά Μιτεράν.

Αυτοπαρουσιάζεται, στην καμπάνια του, ως ένας «καθημερινός και νορμάλ» πρόεδρος, με το πρόγραμμά του να εστιάζεται στους νέους και στις ιδέες του «Γαλλικού ονείρου» και της  «κοινωνικής δημοκρατίας». Έχει ως προτεραιότητες την αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος και της υιοθέτησης αυστηρότερων κανόνων κατά της κερδοσκοπίας, των φορολογικών παραδείσων και των υψηλών αμοιβών. Έχει προαναγγείλει τη δημιουργία 60.000 θέσεων εργασίας στον τομέα της Παιδείας όπως και το «παραγωγικό συμβόλαιο» στον εργασιακό τομέα. Παράλληλα, σχεδιάζει τη λιγότερη εξάρτηση της χώρας από την πυρηνική ενέργεια. Καλείται να φέρει τη νίκη στους Σοσιαλιστές έπειτα από 17 χρόνια και τρεις διαδοχικές ήττες.
του Γιώργου Ζαμπάρα
μέλους Νεολαίας Πα.Σο.Κ Γλυφάδας

Το προεκλογικό μανιφέστο που θα επαναφέρει τη Γαλλία σε τροχιά ανάπτυξης παρουσίασε  ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, καταθέτοντας τις 60 δεσμεύσεις του για την οικονομική και κοινωνική πολιτική. Κεντρικό σημείο του μανιφέστου είναι η δέσμευση του Ολάντ να αυξήσει τους φόρους στις τράπεζες, τις επιχειρήσεις αλλά και τους μεγιστάνες ώστε να χρηματοδοτηθεί το μεγαλύτερο μέρος (τα 17 από τα 29 δισ. ευρώ) των κονδυλίων που απαιτούνται για το μηδενισμό του ελλείμματος έως το 2017. Ετσι, ο φόρος επί των κερδών των επιχειρήσεων θα αυξηθεί από 33% σε 35% για τις μεγάλες επιχειρήσεις ενώ θα μειωθεί στο 30% για τις μεσαίες και στο 15% για τις μικρές εταιρείες.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα ευνοηθούν και από τη δημιουργία δημόσιας τράπεζας επενδύσεων. Ο φόρος επί των κερδών των τραπεζών θα αυξηθεί κατά 15%, δεσμεύεται ο Ολάντ που υποσχέθηκε να διαχωρίσει «τον κερδοσκοπικό από τον πιστωτικό τομέα».
Τέλος, ο φόρος εισοδήματος για όσους κερδίζουν πάνω από 150.000 ετησίως θα αυξηθεί από 41% σε 45%. Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών δεσμεύεται επίσης να καταργήσει τις φοροαπαλλαγές που, όπως επισημαίνει, ευνοούν το πλουσιότερο 5% των πολιτών, αλλά και να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος ώστε να επιβληθούν υψηλότεροι φόροι στα εισοδήματα που προέρχονται από την πώληση μετοχών και άλλων επενδυτικών προϊόντων.

«Η μεγάλη πλειονότητα των Γάλλων δεν θα χρειαστεί να κάνει άλλες θυσίες», δηλώνει ο Ολάντ, «και αν απαιτηθούν επιπλέον θυσίες, θα γίνουν από τους πλουσιότερους».

Θέσεις εργασίας

Ο Ολάντ δεσμεύεται επιπλέον να δαπανήσει 20 δισ. ευρώ έως το 2017 για τη δημιουργία 150.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, την πρόσληψη 60.000 ατόμων σε σχολεία και αστυνομία και την επιδότηση έναρξης μικρών επιχειρήσεων. «Όλες οι προτάσεις έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση», βεβαιώνει, και αφήνοντας αιχμές κατά του Νικολά Σαρκοζί, δεσμεύεται να μην αποκλίνει από το πρόγραμμα.
Συνταξιοδοτικό

Σε κοινωνικό επίπεδο, ο Ολάντ τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης των γάμων των ομοφυλοφίλων αλλά και της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια ενώ υπόσχεται να νομιμοποιήσει την ευθανασία για τους ασθενείς σε τελικό στάδιο. Στις δεσμεύσεις του Σοσιαλιστή υποψήφιου περιλαμβάνεται επίσης η αύξηση, από το Σεπτέμβριο, του σχολικού επιδόματος κατά 25%. Στο στρατόπεδο του Σαρκοζί, η αντίδραση ήταν άμεση. «Ο κίνδυνος είναι ότι το πρόγραμμα των Σοσιαλιστών εστιάζει αποκλειστικά στην αύξηση των φόρων και δεν περιέχει θαρραλέες αποφάσεις για τη Γαλλία», επισήμανε από το Νταβός ο Ζαν Φρανσουά Κοπέ, γενικός γραμματέας του UMP, επισημαίνοντας ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.Στους Γάλλους, πάντως, τα λόγια του Ολάντ είναι μάλλον πειστικά. Μετά την πρώτη βαρυσήμαντη προεκλογική ομιλία του, την περασμένη Κυριακή, στην οποία «κήρυξε τον πόλεμο» κατά των αγορών, ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών έχει ενισχύσει τη θέση του. Δημοσκόπηση της εταιρείας CSA έδειξε ότι στον πρώτο γύρο ο Ολάντ αποσπά το 31% των ψήφων (+2) ενώ ο Σαρκοζί το 25% (-1%) ενώ στο δεύτερο γύρο ο Σοσιαλιστής υποψήφιος κάνει... περίπατο, εξασφαλίζοντας το 60% των ψήφων.

Το πρόγραμμα του Φρ. Ολάντ
Αύξηση του φόρου στις τράπεζες κατά 15%.
Αύξηση του φόρου στις μεγάλες επιχειρήσεις στο 35%.
Αύξηση του φόρου στα υψηλά εισοδήματα στο 45%.
150.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.
60.000 προσλήψεις στα σχολεία και στην Αστυνομία.
Ηπιότερη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση.

Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη για να ανακάμψει, τονίζει ο Φρανσουά Ολάντ
Η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματα που έχει, υπογραμμίζει ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ που υπόσχεται ότι θα εργαστεί για να πανευρωπαϊκό αναπτυξιακό σχέδιο. Συνεργάτες του επισημαίνουν μάλιστα ότι η Ευρώπη πρέπει να δείξει αλληλεγγύη. Όπως τόνισε ο Ολάντ σε συνέντευξη του στο σταθμό BFM TV-RMC, δεν μπορεί να υπάρξει επαρκής μείωση των ελλειμμάτων του ελληνικού Δημοσίου χωρίς ανάπτυξη, όπως άλλωστε και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Παράλληλα, ο Ολάντ υποσχέθηκε ότι αν εκλεγεί θα παλέψει για να διατυπωθεί ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο για την ανάπτυξη. Πρόσθεσε ακόμη ότι θα επαναδιαπραγματευτεί το σχέδιο περί δημοσιονομικής πειθαρχίας που είχαν συμφωνήσει οι ηγέτες της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής στις 30 Ιανουαρίου.

 EΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΤΗ ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ:

«Αναλογίζεστε πάνε δύο χρόνια που οι Ευρωπαίοι προφασίζονται ότι θα σώσουν την Ελλάδα και της επιβάλλουν ολοένα και πιο σκληρά σχέδια λιτότητας», ανέφερε ο κ. Ολάντ, ο οποίος είπε κατηγορηματικά πως η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από το ευρώ και σημείωσε ότι εκείνο που πρέπει να γίνει είναι η έκδοση ευρωομολόγων.
Όταν ο δημοσιογράφος απάντησε ότι οι Γερμανοί λένε «όχι» στα ευρωομόλογα, ο κ. Ολάντ είπε: «Και επειδή δεν το θέλουν οι Γερμανοί; Η Μέρκελ τι ακριβώς αποφάσισε λοιπόν να υποστούν οι Έλληνες;» και πρόσθεσε «Θα πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε γιατί υποφέρουν οι λαοί και αμφισβητείται η δημοκρατία. Τι σημαίνει ότι θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα όταν τα δύο κύρια κόμματα υποχρεώθηκαν να συμφωνήσουν για τη νέα δανειακή σύμβαση». Ο κ. Ολάντ. μίλησε και για θέμα δημοκρατίας στην Ευρώπη: «Ποιο είναι το περιθώριο ελιγμών των Ελλήνων; Το μόνο κόμμα που βγήκε από τον κυβερνητικό συνασπισμό είναι η άκρα δεξιά. Βλέπετε τον κίνδυνο; Για τους Ευρωπαίους υπάρχει και θέμα δημοκρατίας»

ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΚΛΗΡΟΥ ΡΟΚ ΚΑΘΩΣ ΕΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΟΠΩΣ Ο ΟΛΑΝΤ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ > ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΗ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΙΡΕΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Υ.Γ ΟΤΑΝ ΛΕΓΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΓΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΧΙ ..ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ > ΤΟΥΣ.
Προτείνει επίσης ηπιότερη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, υποσχόμενος ότι οι νέοι απασχολούμενοι θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν πριν από τη νόμιμη ηλικία των 62 ετών με την προϋπόθεση ότι έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα 41,5 χρόνια εργασίας. Το πρόγραμμα αυτό θα χρηματοδοτηθεί με την αύξηση κατά 0,1% στις εργατικές εισφορές και τη φορολογία των μισθωτών.


ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου