Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Κοινό μήνυμα Ολάντ - Μόντι:"Να σταματήσουν τα τελεσίγραφα προς την Αθήνα"


 
%CE%9A%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8C+%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B1+%CE%9F%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CF%84+%2D+%CE%9C%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B9O Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, κατά τις χθεσινές τους συνομιλίες, στάθηκαν ιδιαίτερα στην κρίση της χώρας μας, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να σταματήσουν τα τελεσίγραφα προς την Αθήνα», όπως αναφέρεται σε σχόλια του ιταλικού τύπου.

Πιο αναλυτικά, η εφημερίδα «Ιλ Μεσσατζέρο», τονίζει ότι οι δυο ηγέτες εκτιμούν ότι «πρέπει να αποφευχθούν άκαμπτες στάσεις προς την Ελλάδα και οι διάφορες κυβερνήσεις πρέπει να σταματήσουν να στέλνουν τελεσίγραφα. Πρέπει να σταματήσουν να λένε ότι ή κάποιος αποδέχεται τα πάντα ή τίθεται αυτόματα εκτός».

Η εφημερίδα της Ρώμης τονίζει ότι Ολάντ και Μόντι συμφώνησαν, επίσης, πως «οι θέσεις αυτές, τα τελεσίγραφα, λειτουργούν πέρα για πέρα αρνητικά, ενώ χρειάζεται μια λογική προσέγγιση. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει εντός ευρώ».

Οι Ιταλοί σχολιαστές, τονίζουν, δε, πως σε ό,τι αφορά τα ευρωομόλογα, ο Ιταλός πρωθυπουργός και ο Γάλλος Πρόεδρος είναι απόλυτα πεπεισμένοι ότι «πρόκειται για το μόνο μέσο που μπορεί να σταματήσει την κερδοσκοπία» και η Γαλλία είναι διατεθειμένη, σ’ αντάλλαγμα, να θέσει υπό συζήτηση την μείωση της κυριαρχίας, προς ενίσχυση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

«Θα πρέπει όμως να διαπιστωθεί αν το Παρίσι, δεχθεί, τελικά, να ελέγχονται και να καταρτίζονται συλλογικά, οι διάφοροι κρατικοί προϋπολογισμοί των χωρών μελών, από την Ευρωπαϊκή Ένωση», προσθέτει ο ιταλικός τύπος.

Ο σχολιαστής της «Μεσσατζέρο», Αλμπέρτο Τζεντίλι, τέλος, υπογραμμίζει ότι «στόχος της Γαλλίας και της Ιταλίας, για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 28ης Ιουνίου, είναι να καθοριστεί ένας οδικός χάρτης που να οδηγήσει, μεσοπρόθεσμα, στην υιοθέτηση των ευρωομολόγων. Όχι άμεσα, όμως, διότι χρειάζεται, πρώτα, αλλαγή του γερμανικού συντάγματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου