Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Αριστεροί Σοσιαλδημοκράτες: "Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ, ΕΝΩΜΕΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ."

Τριάντα οχτώ χρόνια  συμπληρώνονται σήμερα από την  τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974. Κι όμως... Η Κύπρος, μια ευρωπαϊκή χώρα παραμένει διχοτομημένη με κατεχόμενο το 37% του εδάφους της ενώ τα τραύματα των 200.000 προσφύγων στην ίδια τους τη χώρα, των 4.000 νεκρών και των 1.619 δηλωμένων αγνοούμενων μένουν ανεπούλωτα.

Ταυτόχρονα, ο παράνομος εποικισμός των κατεχομένων από τη Τουρκία συνεχίζεται μαζί με την  καταλήστευση ελληνοκυπριακών περιουσιών ενώ μνημεία του ελληνικού και χριστιανικού πολιτισμού που συνιστούν κτήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς καταστρέφονται συστηματικά στο βωμό της ιδεολογίας του μίσους και των διαχωρισμών του ψευδοκράτους.

Οφείλει να γίνει σαφές πως το κυπριακό ζήτημα αποτελεί πρόβλημα στρατιωτικής εισβολής με την επίλυση του να περνά αποκλειστικά και μόνο μέσα από την εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

Μόνη λύση, η συγκρότηση ενός, ενιαίου κράτους με μια και μόνη κυριαρχία, μια και μόνη διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια, που με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό διασφαλίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες ολόκληρου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Η ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε από την Κύπρο, το τρέχον εξάμηνο, αποτελεί για μας ευκαιρία για την επανατοποθέτηση του κυπριακού στο κέντρο του ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος μέσα από την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών από μέρους της κυπριακής και της ελληνικής κυβέρνησης.

Άλλωστε, οι σημερινές επετειακές εκδηλώσεις δε χωρούν ως θρήνος, ως μοιρολόι μιας αναπόδραστης και τετελεσμένης κατάστασης.

Αντίθετα πρέπει να χρησιμεύουν για την άντληση διδαγμάτων με στόχο τη συγκρότηση της σύγχρονης εθνικής αυτογνωσίας, να λειτούργησουν ως αφετηρία δράσης για τη δικαίωση του αγώνα και την άρση του αδίκου των φοβερών συνεπειών της προδοσίας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ, ΕΝΩΜΕΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου