Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Δήλωση Γ. Α. Παπανδρέου για την επιλογή του Σταύρου Λαμπρινίδη ως Ειδικού Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Η επιλογή του Σταύρου Λαμπρινίδη ως Ειδικού Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αποτελεί ύψιστη τιμή για τη χώρα και αναγνώριση της σημασίας που έχει η παρουσία της στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Παράλληλα αποτελεί αναγνώριση των συνολικών προσπαθειών της χώρας, των ευρωβουλευτών και των εκπροσώπων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και είναι γεγονός ότι, οι ευρωβουλευτές μας, μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχουν εργαστεί μεθοδικά, σκληρά και έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες που έτυχαν της αναγνώρισης και της έγκρισης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των άλλων Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Σταύρος Λαμπρινίδης, ως Υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προηγουμένως ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ως Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και με την συνολική του παρουσία και δράση, συνέβαλε καθοριστικά στην ενίσχυση της παρουσίας της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διέπρεψε στον τομέα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ζήτημα το οποίο και θα διαχειριστεί στην νέα θέση που καταλαμβάνει. Σήμερα αναγνωρίζεται εμπράκτως αυτή η συμβολή του και μαζί αναγνωρίζεται η σημασία της ενεργού παρουσίας των εκπροσώπων μας στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Στον Σταύρο Λαμπρινίδη εκφράζω τα συγχαρητήριά μου. Σε μια περίοδο που τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα δέχονται ισχυρά πλήγματα από καθεστώτα αυταρχικά, από τον διογκούμενο ρατσισμό καθώς και τις οικονομικές ανισότητες που διευρύνονται παγκοσμίως, του εύχομαι επιτυχία στο δύσκολο και απαιτητικό έργο που αναλαμβάνει, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου