Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Η ΠΑΣΠ Νομικής για το ναζιστικό χαιρετισμό του Γ.Κατίδη


Είναι μια πραγματική τραγική ειρωνεία της τύχης ότι την ίδια ημέρα που στη Θεσσαλονίκη τιμήθηκε η μνήμη χιλιάδων Εβραίων που οδηγήθηκαν από τους Ναζί στα κρεματόρια του Άουσβιτς, στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας ένα νεαρό παιδί από τη Θεσσαλονίκη, στον αγώνα ΑΕΚ - Βέροια, ο Γιώργος Κατίδης χαιρέτησε ναζιστικά.

Ο Γ. Κατίδης μάλλον αγνοεί την πρόσφατη ιστορία της Πατρίδας μας, την Εθνική Αντίσταση, τις εκατόμβες των νεκρών, τη σπαρμένη ελληνική επαρχία με μνήματα αθώων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας. 

Αγνοεί ακόμη την ιστορία και τις καταβολές του αθλητικού σωματείου της ΑΕΚ, μιας ομάδας προσφυγικής που έχει βιώσει στο πετσί της το φασισμό, το ρατσισμό, την ξενιτιά και την καταπίεση.

Η συγκεκριμένη ενέργεια του ποδοσφαιριστή προκαλεί βάναυσα το κοινό αίσθημα, το φίλαθλο κόσμο αλλά και συλλήβδην όλους τους Έλληνες πολίτες καθώς προσβάλλει βαρύτατα τη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού και τραυματίζει τον χαρακτήρα συναδέλφωσης, ειρήνης και συνεργασίας των ανθρώπων που συνιστά και το βαθύτερο νόημα του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού.

Το φαινόμενο "Κατίδη" ωστόσο δεν αφορά μόνο την αθλητική οικογένεια της ΑΕΚ αλλά όλους τους αθλητικούς συλλόγους της χώρας και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Πρώτα από όλα γιατί πρόκειται για ένα 20χρονο νέο άνθρωπο, που πέραν της άγνοιας και της αμάθειας έχει σοβαρότατη σύγχυση ως προς την επιλογή προτύπων τη στιγμή που θα έπρεπε να είναι ο ίδιος πρότυπο για τη Νέα Γενιά.  
  • Άραγε πόσα παιδιά στις μέρες μας εμφανίζουν ακριβώς την ίδια σύγχυση, την ίδια αμάθεια και ανασφάλεια ώστε να θέλγονται απ' το αντικοινωνικό μονοπάτι της μισαλλοδοξίας και του νεοφασισμού?
  • Πόσοι "σταυροφόροι" του μίσους έχουν δυστυχώς μετατρέψει τα ελληνικά γήπεδα σε εκκολαπτήρια νεοναζιστών και συμμοριών?  
  • Πόσα ΜΜΕ, θεσμικοί φορείς , πολιτικές οργανώσεις κλπ αντί να προσπαθούν να απομονώσουν τους σύγχρονους απογόνους των Ταγμάτων Ασφαλείας "Χρυσαυγίτες", τους δίνουν βήμα και υπερπροβολή μιας και το "αίμα στην αρένα" των τηλεπαραθύρων είναι πιο προσοδοφόρο?

Πριν κάποιοι ζητήσουν το κεφάλι του Κατίδη επί πίνακι  με περίσσια δήθεν "δημοκρατική" ευαισθησία πρέπει να αναρωτηθούν για τις ευθύνες της Πολιτείας και της κοινωνίας ως προς τη γένεση του φαινομένου "Κατίδη", τις ρίζες του στα ραντεβού της βίας των "οργανωμένων" οπαδών, στην αναποτελεσματικότητα της Παιδείας και της πολιτιστικής μας καλλιέργειας απ΄το σχολείο ως το γήπεδο της γειτονιάς.
Ο Γ.Κατίδης έφταιξε.Προσέβαλε άπαντες με τον όντως φασιστικό χαιρετισμό του.Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία οφείλει να τον τιμωρήσει ώστε να αντιληφθεί το δηλητήριο που ηθελημένα ή άθελα ενέσταξε σε όλους μας, σε μια χώρα που πλήρωσε με αίμα τη ελευθερία της και το εθνόσημο της δεν μπορεί να λερώνεται σε φασιστικά χέρια.
Να τον τιμωρήσει για να τον παιδαγωγήσει, ώστε να μην το επαναλάβει στο μέλλον και να ζητήσει συγγνώμη.

Πρέπει όμως να μην ξεχνάμε πως ο Φασισμός δε γιατρεύεται με το λιθοβολισμό αλλά με την Παιδεία και τον Πολιτισμό.
Να μην ξεχνάμε τους εκκολαπτόμενους "Κατίδηδες".
Να μην ξεχνάμε...
Γιατί τελικά ο Αγώνας για τη Δημοκρατία, ο Αγώνας ενάντια στο Φασισμό,
"είναι ο αγώνας της Μνήμης ενάντια στη λήθη"



ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου