Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Έγγραφο-«βόμβα» του Σόιμπλε: ο Χριστόφιας είχε συμφωνήσει με το «κούρεμα»!



Ένα έγγραφο - «βόμβα» του ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας Σόιμπλε βλέπει το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση της Κύπρου και ο προκάτοχος του Ν. Αναστασιάδη στην προεδρία της χώρας, ο Δ. Χριστόφιας του ΑΚΕΛ, είχε συμφωνήσει με μέτρα «κουρέματος» των καταθέσεων στην Κύπρο, από τον περασμένο Νοέμβριο ήδη, έστω και εάν δεν είχαν προσδιορισθεί όλες οι λεπτομέρειες της εφαρμογής τους!

Η είδηση αυτή έρχεται σε αντιδιαστολή με την στάση που κρατά σήμερα το ΑΚΕΛ, του οποίου ο σημερινός επικεφαλής κ. Κυπριανού, άσκησε δριμεία κριτική στον πρόεδρο της Κύπρου για την αρχική του συμφωνία στο «κούρεμα» των καταθέσεων. 
Σύμφωνα με το έγγραφο του Σόιμπλε προς τη γερμανική Βουλή, το οποίο δημοσιοποίησε ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι, η κυβέρνηση Χριστόφια είχε συμφωνήσει από τις 23/11/2012 σε μέτρα όπως: 
-μείωση του τραπεζικού τομέα της Κύπρου στον μέσο όρο της ΕΕ μέχρι το 2018 

- περιορισμός των τραπεζών της στη χρηματοδότηση της κυπριακής οικονομίαςκαι απόσυρσή τους από δραστηριότητες στο εξωτερικό (όπως η δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα)

-Συνεισφορά των μετόχων στην κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών, όπως και των καταθετών εσωτερικού και εξωτερικού, με την καταβολή εφάπαξ ποσού.

http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου