Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Καμίνης: Πολιτική η λύση στα φαινόμενα ρατσιστικής βίας

ˮΗ απουσία των Αρχών καλύφθηκε από νεοναζιστικές οργανώσειςˮ

17/05/2013










%CE%9A%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%82%3A+%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%B7+%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B7+%CF%83%CF%84%CE%B1+%CF%86%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1+%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82+%CE%B2%CE%AF%CE%B1%CF%82Τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας στο κέντρο της Αθήνας αυξήθηκαν ως συνέπεια του «κενού» που δημιουργήθηκε από την απουσία των δημοτικών και των αστυνομικών Αρχών, όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται.

Το εν λόγω κενό καλύφθηκε από νεοναζιστικές ομάδες και άλλες οργανώσεις της άκρας Δεξιάς, «ας μην κοροϊδευόμαστε, τη Χρυσή Αυγή», συνέχισε ο κ. Καμίνης, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η Αστυνομία δε συνιστά το κατάλληλο όργανο για την αντιμετώπιση της «πολιτικής βίας» που παρατηρείται στην πρωτεύουσα της χώρας. «Η λύση είναι πολιτική», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Τα σχόλια του κ. Καμίνη ήλθαν στον απόηχο της πυρπόλησης καταστήματος που ανήκε σε 34χρονο μετανάστη από το Καμερούν, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από δύο Έλληνες, οι οποίοι έχουν συλληφθεί. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες αποτελούσαν μέλη ενός οργανωμένου κυκλώματος με έντονη ρατιστική δράση την περιοχή.

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, όπου την Πέμπτη συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο κ. Καμίνης σημείωσε πως επετεύχθη συμφωνία για την παροχή τεχνικής βοήθειας προς την Αθήνα στον τομέα της ανάπτυξης πόλεων.

Μιλώντας νωρίτερα στη Φωνή της Αμερικής, ο δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε πως η Αθήνα έχει πολλά να μάθει από την Νέα Υόρκη, σημειώνοντας πως το λεκανοπέδιο πρέπει να γίνει ένας μεγάλος μητροπολιτικός δήμος, όπου «ο Δήμος και ο δήμαρχος θα ελέγχουν τις συγκοινωνίες, τα δίκτυα, την υγεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες, την Αστυνομία».

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου