Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Απέτυχε η μονομερής πολιτική λιτότητας της Μέρκελ, λέει ο Στάινμπρουκ του SPD

Απέτυχε η μονομερής πολιτική λιτότητας της Μέρκελ, λέει ο Στάινμπρουκ του SPD
O Πέερ Στάινμπρουκ είναι πολύ πιθανό να πάρει το χρίσμα των Σοσιαλδημοκρατών SPD για τις εκλογές του 2013    


Η μονομερής πολιτική λιτότητας της Μέρκελ απέτυχε, τονίζει σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και εκ των επικρατέστερων για το χρίσμα των Σοσιαλδημοκρατών SPD στις εκλογές του 2013, Πέερ Στάινμπρουκ και ζητεί να επικυρωθεί από τη γερμανική βουλή ώς το τέλος Ιουνίου το νομοσχέδιο για τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης ESM. «Η Ευρωζώνη θα πρέπει να προετοιμαστεί ούτως ώστε να μπορέσει να παρεμποδίσει φαινόμενα "μόλυνσης" άλλων χωρών», σημειώνει και ζητεί να ψηφισθεί το σχετικό νομοσχέδιο έως2 τα τέλη του επόμενου μήνα, προκειμένου «να δημιουργηθεί σύντομα το τείχος προστασίας».
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο κ. Στάινμπρουκ εξηγεί πάντως ότι το κόμμα του θα δώσει την -απαραίτητη- υποστήριξή του μόνο εάν αλλάξει το μέχρι τώρα πρόγραμμα της Άνγκελα Μέρκελ.
«Με τη μονομερή πολιτική λιτότητας απέτυχε στην Ευρώπη. Η συγκατάθεση του SPD εξαρτάται μεταξύ άλλων κι από το εάν θα υπάρξει τόνωση της ανάπτυξης, όπου θα συμμετέχουν με χρηματοδότηση και οι χρηματαγορές. Γι αυτό χρειαζόμαστε έναν φόρο των χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Στο SPD δεν γίνεται λόγος για προγράμματα οικονομικής βοήθειας με δανειακή χρηματοδότηση», είπε.

Πηγή: http://www.sofokleous10.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου