Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Εξαντλείται η υπομονή των Βρετανών με τη λιτότητα του Ντέιβιντ Κάμερον

Ανάπτυξη ζητούν από την κυβέρνηση Κάμερον οι Βρετανοί  



Οι Βρετανοί χάνουν την πίστη τους στη στρατηγική της λιτότητας που έχει καταστεί θεμέλιος λίθος της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης συνασπισμού υπό το Ντέιβιντ Κάμερον από το 2010 όταν ανήλθαν στην εξουσία οι Τόρις μαζί με τους Φιλελεύθερους.
Εξαντλείται η υπομονή των Βρετανών με τη λιτότητα του Ντέιβιντ ΚάμερονΔημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Independent δείχνει ότι επτά στους δέκα Βρετανούς θέλουν η κυβέρνηση να αμβλύνει τις περικοπές των δαπανών και να στραφεί στην ανάπτυξη, γεγονός που εντείνει τις πιέσεις για αλλαγή πλεύσης υπό το βάρος και των συστάσεων του ΔΝΤ για λιγότερη λιτότητα και περισσότερη ανάπτυξη.
Τα πρώτα δύο χρόνια της διακυβέρνησης Κάμερον οι πολίτες στη Βρετανία έδειχναν να δέχονται το επιχείρημα του κυβερνώντος συνασπισμού ότι λαμβάνει τις σκληρές αποφάσεις που απαιτούνται «για να διορθώσει το χάλι που άφησαν πίσω τους οι Εργατικοί», αλλά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αυτής δείχνουν ότι η υπομονή του κόσμου έχει αρχίσει να εξαντλείται, όπως επισημαίνει το Reuters.
Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ComRes που δημοσιεύεται στο φύλλο της Τρίτης του Independent καταδεικνύει πως οι ψηφοφόροι χάνουν την πίστη τους σε αυτή τη στρατηγική, καθώς επτά στους δέκα θέλουν η κυβέρνηση να αμβλύνει τις περικοπές των δαπανών και να κάνει περισσότερα για να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη.
Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 1.001 ενηλίκων από τις 25 ως τις 28 Μαΐου, έδειξε ότι το 72% των ερωτηθέντων θέλει το κέντρο του ενδιαφέροντος να αλλάξει και να μην είναι πλέον η λιτότητα, αλλά η ανάπτυξη. Μόνον το 17% διαφώνησε, ενώ το 11% δήλωσε ότι δεν γνωρίζει.

Πηγή: http://www.sofokleous10.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου