Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ο λαϊκισμός η μεγάλη απειλή για τη χώρα

του Θάναση Λυρτσογιάννη

Ενας είναι ο εχθρός, ο λαϊκισμός. Ο λαϊκισμός, που δεκαετίες τώρα έτρωγε τα σωθικά της χώρας, που δημιουργούσε πλαστούς παραδείσους και καταναλωτική ευφορία με δανεικά, αυτός ο λαϊκισμός που ελπίζαμε θα εξαφανιζόταν, είναι εδώ. Είναι εδώ κυρίαρχος και παντοδύναμος. Τον βλέπουμε κάθε μέρα στις προεκλογικές δηλώσεις των πολιτικών. Τον βλέπουμε στα προγράμματα των κομμάτων. Παρά τις διαφορετικές μορφές, την αλλιώτικη φρασεολογία, δυστυχώς έχει κυριαρχήσει στο σύνολο των πολιτικών κομμάτων, σε όλο το πολιτικό φάσμα.

Οι υποσχέσεις, τα ΘΑ σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια και χωρίς διάκριση. Την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει το φάσμα της χρεοκοπίας, που θα οδηγήσει τους πολίτες στην εξαθλίωση, θα περιμέναμε ένα σχέδιο σταθεροποίησης αρχικά της οικονομίας, εξασφάλισης της παραμονής στο ευρώ και κατόπιν σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Αντ' αυτού ακούσαμε υποσχέσεις που δυστυχώς δεν αντέχει η οικονομία να υλοποιήσει και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η χειροτέρευση και η απογοήτευση των πολιτών.

Αν η επιλογή μας είναι να κλείνουμε τα μάτια και να μη βλέπουμε την πραγματικότητα, να αρνούμαστε να σκεφτούμε και προπαντός να πράξουμε με κριτήριο τον ρεαλισμό και τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας, να ξαναθυμηθούμε το «Τσοβόλα, δώσ' τα όλα», το οποίο είδαμε πού τελικά μας οδήγησε, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Αλλά αν θέλουμε να σωθούμε, τότε σε αντιδιαστολή με τους πολιτικούς που λειτουργούν πάλι ως Μαυρογυαλούροι, ας λειτουργήσουμε εμείς οι πολίτες με πρόσθετο αίσθημα ευθύνης, κάνοντας επιλογές που αποκλείουν τον λαϊκισμό και την πλειοδοσία υποσχέσεων.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου