Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Η Λαγκάρντ και η φοροδιαφυγή του Μιχάλη Ιγνατίου


Αντιδρώντας στις άδικες για τον ελληνικό λαό δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και στην άτοπη σύγκριση που έκανε με τα παιδιά του Νίγηρα, προσπεράσαμε το μείζον θέμα της αναφοράς της στη φοροδιαφυγή. Ισως -και ομιλώ γενικά- γιατί δεν μας συμφέρει, είτε επειδή δείχνει και την ανικανότητα του συστήματος να πατάξει το φαινόμενο που ρίζωσε βαθιά στην
ελληνική κοινωνία.

Και για να μη δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώ­σεις, πρέπει να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι φοροδιαφεύ­γει το 25% με 30% του πληθυσμού, διότι είναι αδύνατον να μην πληρώσουν τους φόρους τους οι ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, για ευνόητους λόγους: το κράτος δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να αποσπάσει το «ποσοστό» του, ενώ περιέργως δηλώνει αδυναμία να εισπράξει το μερίδιο των προνομιούχων και των ελεύθερων επαγγελματιών. Και εδώ έγκειται το πρόβλημα. Δεν προσπερνώ τις αψυχολόγητες δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ, αλλά εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία να επανέλθω στο προσφιλές μου θέμα, επειδή η πάταξη της φοροδιαφυγής θα έλυνε πολλά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Και βασίζομαι στις εκθέσεις του Ταμείου και των Ευ­ρω­­παίων και στις άπειρες δηλώσεις Ελλήνων κυβερνη­τικών αξιωματούχων. Ολοι οι παραπάνω μάς έχουν «εκπαιδεύ­σει» μέσω των εκθέσεων και των δηλώσεών τους ότι εάν ο καθένας αναλάμβανε τις ευθύνες του, και ειδικά οι προνο­μιούχοι, η Ελλάδα θα είχε ξεπεράσει την κρίση που με μαθη­ματική ακρίβεια την οδηγεί στο απόλυτο χάος και στην καταστροφή.

Τα ψέματα τελείωσαν και για τους δανειστές αλλά και για τους Ελληνες αρμοδίους που ανέλαβαν να υλο­ποι­ή­σουν το λεγόμενο «Ελληνικό Πρόγραμμα». Πρέπει να στα­ματήσουν να κατηγορούν τον λαό και να κάνουν το «καθή­κον» τους. Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες, που υποφέ­ρουν λόγω των λαθών και των σκανδάλων των πολιτικών και των δανειστών, έχουν πληρώσει ακριβά την αποτυχία σωτη­ρίας της οικονομίας μέσω του μηχανισμού ΔΝΤ/ΕΕ. Εάν δεν έχει παταχθεί η φοροδιαφυγή, φταίνε μόνο οι ίδιοι, και πρέπει να σταματήσουν να δακτυλοδεικτούν τον ελληνικό λαό.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου