Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Νέος γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν είμαστε δημοκρατικό κόμμα"


Αφοπλιστικά ειλικρινής ήταν ο Ηλίας Χρονόπουλος, ο οποίος αναδείχθηκε σε νέο γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις πρόσφατες διαδικασίες.
Ο νεαρός σε αρθρογραφία του στο Red NoteBook ανέφερε χαρακτηριστικά:
Όλα αυτά δείχνουν ότι απέχουμε αρκετά ακόμα από τη συγκρότηση ενός δημοκρατικού κόμματος, από μια ουσιαστική ιδεολογικοπολιτική συζήτηση που θα αναδείξει νέα εργαλεία, νέες συγκλίσεις και αποκλίσεις και φυσικά από μια σε βάθος, ουσιαστική συζήτηση για μια κυβέρνηση της αριστεράς και τις προγραμματικές και πολιτικές μας αιχμές.
Σίγουρα η συγκεκριμένη αποστροφή του νέου γραμματέα εκθέτει τον πολιτικό του φορέα ο οποίος βέβαια έχει συνθίσει τα αυτογκόλ.
Το μεγάλο ερώτημα όμως παραμένει...
Ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ όλο αυτό το διάστημα επιδιώκει να διαμορφώσει ένα πιο κυβερνητικό προφιλ και να παγιωθεί ως ηγεμονική δύναμη στο χώρο της Κεντροαριστεράς και των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ μπορεί να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς?
Κεντροαριστερά με ποιούς?
Με τους Αν.Ελ, με παλινδρομήσεις αναφορικά με τη θέση της χώρας στην Ευρώπη ή με νέα κορυφαία στελέχη όπως ο κος Χρονόπουλος που διεκδικούν αυτό τον ρόλο απλά αντιγράφωντας τσιτάτα περασμένων δεκαετιών και αρνούνται να φορέσουν τα νέα παπούτσια που τους πέφτουν μεγάλα?
Είναι άραγε τόσο μεγάλη ιδεολογική μετατόπιση για έναν αριστερό ριζοσπαστικό χώρο που φιλοδοξεί να έχει θέση στο μαζικό λαϊκό Κίνημα η διαμόρφωση ενός δημοκρατικού κόμματος, ανοιχτού για τους πολίτες?
Τέτοια διλήμματα για την Κεντροαριστερά δεν υφίστανται αλλά μάλλον αποτελούν ζήτημα για γκρούπες και φράξιες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Με όλα αυτά τα δεδομένα, το στοίχημα της ανασυγκρότησης βρίσκεται στη νέα γενιά της Δημοκρατικής Παράταξης, στην ΠΑΣΠ και τη Νεολαία:


  1.  Γιατί η "κυβερνώσα" Αριστερά είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να ασχολείται μαζί του δυνάμεις που επιδιώκουν να έχουν αναφορά στο πολιτικό περιθώριο.
  2. Διότι Αν δεν ανασυγκροτηθεί η Κεντροαριστερά τότε κινδυνεύουμε απ΄το σύνδρομο του κατακερματισμού των προοδευτικών δυνάμεων της δεκαετίας του 50' και την πρωτοκαθεδρία Σαμαρά για πολλά χρόνια...

Άλλωστε ο Α.Σαμαράς τη ΝΔ την έχει ήδη μετατρέψει σε ΕΡΕ με τους Πλεύρη, Γεωργιάδη και Βορίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου