Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Η ΠΑΣΠ προτείνει για το ΖΗΤΗΜΑ των ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ στον πεζόδρομο της Μασσαλίας

Μια ανακοίνωση της ΠΑΣΠ Νομικής

??????????????????????????????????????
Το ζήτημα της διακίνησης ναρκωτικών μπροστά στο κατώφλι του Πανεπιστήμιου δεν είναι ένα ζήτημα για το οποίο αρκεί μόνο η θλίψη μας.
Είναι ένα πραγματικό πρόβλημα που οφείλει να μας κινητοποιήσει ώστε να υπερασπιστούμε στην πράξη τόσο τοΑκαδημαϊκό και Κοινωνικό Άσυλο όσο και το Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστημίου μας από την μετατροπή του σε ένα χώρο ανομίας, ανασφάλειας, κινδύνου για τη δημόσια υγεία και εκπαιδευτικής αλλά και κοινωνικής απαξίωσης.
Μπροστά λοιπόν σ΄αυτήν την κατάσταση οι Προοδευτικοί και σκεπτόμενοι φοιτητές αλλά και το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας δεν μπορούμε να παραμένουμε αδρανείς.
Η ΠΑΣΠ με γνώμονα την υπεράσπιση του Πανεπιστημίου, την πάταξη της διακίνησης του εμπορίου “θανάτου”, την περίθαλψη των χρηστών και την αναγκαιότητα να επιστρέψει η χρήση των δημόσιων χώρων στους ίδιους τους πολίτες ΠΡΟΤΕΙΝΕΙαπέναντι στην συντήρηση και το στείρο αρνητισμό  3 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ για την κοινοποίηση του προβλήματος αλλά και άμεσα υλοποιήσιμες ΔΡΑΣΕΙΣ για τηνΕΠΙΛΥΣΗ του.

1ο Βήμα  -Κοινοποίηση του προβλήματος στους φοιτητές της ΝΟΠΕ - 

Σύγκληση των Δοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων της ΝΟΠΕ, συνδιαμόρφωση και ψήφιση κειμένου που θα κοινοποιεί το πρόβλημα, θα καταδικάζει την ολιγωρία των αρμόδιων αρχών και θα προτείνει τρόπους επαν-οικειοποίησης του Δημοσίου χώρου.

2ο Βήμα – Άσκηση πίεσης στους καθηγητές -

Σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων των Τμημάτων ώστε να δεσμευτούν τόσο οι φοιτητές όσο και οι καθηγητές με ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗγια κοινή δράση απέναντι στο πρόβλημα.

3ο Βήμα – Ευρύτερη δημοσιοποίηση του προβλήματος,ευαισθητοποίηση της κοινωνίας -

Συνεννόηση και σύμπραξη με τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας.
Αποστολή της ανακοίνωσης των Φοιτητικών Συλλόγων και των Προέδρων των Τμημάτων της ΝΟΠΕ στον ημερήσιο Τύπο και στα Υπ. Παιδείας, Υγείας και Προ.Πο.

Οι δράσεις μας για την αντιμετώπιση του φαινομένου

  • Ημέρα αποχής από τα μαθήματα και διοργάνωση ακτιβιστικών ενεργειών για την ευαισθητοποίηση των συναδέλφων όσο και της κοινωνίας.
  • Διοργάνωση ημερίδας με θέμα την ”Προστασία του Ασύλου και του Δημόσιου και Δωρεάν Πανεπιστημίου”
  • Καθαρισμός του πάρκου Μασσαλίας από φοιτητές της ΝΟΠΕ
  • Διοργάνωση συναυλίας στον πεζόδρομο και άλλων πολιτιστικών δρωμένων (π.χ θεατρικών παραστάσεων κλπ)
  • Πρόσκληση σε ΜΚΟ αλλά και στους αρμόδιους κρατικούς φορείς για ενημέρωση των φοιτητών απέναντι στη μάστιγα των ναρκωτικών αλλά και την περίθαλψη των χρηστών ναρκωτικών ουσιών
  •  Συγκρότηση “ανθρώπινης αλυσίδας” γύρω απ΄το Πανεπιστήμιο. Πιασμένοι χερι-χερι να δείξουμε με αυτή τη συμβολική κίνηση πως μόνος υπερασπιστής του Ασύλου και της Σχολής μας είμαστε εμείς οι ΦΟΙΤΗΤΕΣ!!
Ως γνήσια  Προοδευτική και Δημοκρατική Παράταξη απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους φοιτητές, σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνδράμουν σε ένα θέμα που αφορά ΟΛΟΥΣ μας γι’ αυτό και μας υπερβαίνει κατα πολύ ώστε κάποιοι να κρύβονται πίσω απ΄τον μικροκομματισμό της δικής τους σημαίας.
Ως δύναμη της Αριστεράς, αντιλαμβανόμαστε την Αριστερά ως τον ΑΥΡΙΟ, ως την ΑΛΛΑΓΗ της σημερινής δυσμενούς σε κάθε επίπεδο καθημερινότητας κι όχι ως ωραιοποίηση του χτες και της επαγγελίας να παραμείνουν όλα ίδια.
 Για μας πρόοδος είναι ο Αγώνας για ένα ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ και σ’ αυτόν τον  Αγώνα θέλουμε κάθε φοιτητή συμμέτοχο.

ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ

Αγώνας και Προτάσεις για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου